top of page

Referanser

Lars Haavard Haugen

"Lars Emil er en ekte fagmann!

Jeg har, som de fleste andre gitarister, mine egne sære behov og krav til hvordan gitarene mine skal være. Derfor er det så deilig å jobbe med en som skjønner hva det vil si at de nye båndene skal ha brede skuldre, og at det ikke gjør noe om det flærrer litt i bass-strengene. Strengehøyden er ikke for lav, selv om det skurrer litt! Lars Emil er ekstremt nøye, både håndverket og det rent kosmetiske er alltid 100% når han er ferdig med jobben. 

Derfor går jeg til ham med gitarene mine, og det syns jeg at du også burde gjøre!"

Lars Haavard Haugen

Hellbillies

Foto: Kai Hansen

Øystein Greni

Foto: Erik Asla

"Picasso, Rembrandt, Miro og Dalin... Malere og gitarmakere har mye tilfelles bortsett fra at å reparere gitarer er viktig. Kunst er ekstrautstyr.

 

Stratocasteren min låt kjempefint, men var ganske herja og nesten umulig å spille på etter mange sleivete båndskift. Lars tok imot gitaren og hadde en plan. Da jeg spilte på straten igjen etter båndbytte og oppbygde kanter var det som å spille på en ny gitar, men med tonen og karakteren som gjorde at jeg alltid hadde spilt på denne. Så bra ble det og så dyktig er Lars. Når Lars justerer gitaren din kommer den til sin rett og vi blir litt bedre mennesker"

Øystein Greni

Big Bang, Greni

"Gitarer trenger kjærlighet. De trenger også flere andre ting, og Lars gir dem tydeligvis både kjærlighet og alt det andre. Mine gitarerer er aldri mer lettspilte og spillekåte enn etter at de har vært innom ham en tur. Enten han har reddet dem tilbake fra gravens rand eller bare justert og fikset litt. De gitarene jeg alltid har likt best har samtlige blitt enda flere hakk koolere enn de var før de traff Lars. Og så er det over gjennomsnittet hyggelig både og hente og levere. Lars er lydhør og slenger ikke om seg med tullball. Han hører tålmodig på deg mens du prater, selv om han sannsynligvis allerede vet akkurat hva du er ute etter."

Kjartan Kristiansen

DumDum Boys

Kjartan Kristiansen
Christer Knutsen

Foto: Mariza Kapsabeli

"Enormt tillitsvekkende, 100% profesjonelt og befriende fritt for snobberi og snake oil. Bare haugevis med kompetanse og erfaring."

Christer Knutsen

Sivert Høyem, Munroe/Knutsen, 

Stein Torleif Bjella

"Det er en sann glede å få tilbake tidligere syke instrumenter fra Lars Emils klinikk; friske, rene og velfødde blir de av hans kyndige behandling. Det oser kompentanse i alle ledd, om gitaren din er ny eller gammel, hul eller solid, uansett treverk og limsort er du i de aller beste hender, og du kommer både til å bli litt lurere og litt blidere av bare å stikke innom en liten tur."

Jarle Bernhoft

Bernhoft

Jarle Bernhoft

Foto: Marie Sjøvold

Geir Sundstøl

Foto: Jørgen Nordby

"Her er ingen quick fix eller snarveier, og det er jeg sannelig glad for. 

Gjennom de nøyaktige fingrene til Lars Emil får gitarene nytt liv. Nå spiller de nesten av seg selv. Da er det godt å være gitarist."

Geir Sundstøl

Geir Sundstøl

Axel Jean Viale

Foto: Ragnar Westad

Jeg har siden begynnelsen av 2000-tallet turnert med og eid ca 20 Django-gitarer. Dette er gitarer med en spesiell konstruksjon som krever spesialkompetanse som man tidligere bare fant hos gitarmakere i utlandet. Gleden var derfor stor da jeg ble kjent med Lars i 2015. Lars har meget god kunnskap om disse gitarene, og man kan som kunde være sikker på at man får igjen en gitar med betydelig forbedret spillbarhet, hvor det kosmetiske og hvor de ytre detaljene også har blitt tatt hensyn til. Lars utfører sitt arbeid med stor nøyaktighet og samvittighet, og jeg anbefaler ham på det sterkeste!

Axel Jean Viale

Carsten Boe Trio

Når det kommer til å lage og reparere gitarer, er det jo sånn at gitarister er ekstremt følsomme og sære folk. Her kommer du inn til en tålmodig psykolog og overlegen håndverker. Jeg er utrolig fornøyd og takknemlig for alt Lars har gjort med gitarene mine. Han er en av de mest nøye og magiske håndverkerne jeg har vært borti. Og det er nettop det med håndverker som er så fascinerende og magisk. Å få den siste 0.000000001 millimeter’n på plass krever noe fra litt lengre opp bak skyene og det har du i bøtter og spann.  Det er vanskelig å forklare med ord hvor deilig det er å spille på en gitar som er satt opp av Lars, og det tror jeg alle som har vært innom han er enig med meg i. 

IMG_0494.jpeg

Eivind Staxrud

Raga Rockers, Easy Riders, James Burton

"Jeg har i løpet av de siste årene brukt Lars Emil til alle arbeider på alle mine gitarer. Han har en god forståelse for hva jeg er ute etter i instrumentene og er usedvanlig nøyaktig i alt han gjør. Lars Emil har også vært en inspirerende samtalepartner for å finne nye løsninger mht micer, preamper mm. Han er til å stole på og så er han en veldig hyggelig fyr."

Ronny Yttrehus

Sol Heilo, Kulturtanken

Ronny Ytterhus

Foto: Ketil Hardy

Lars Emil har jobbet som gitarmaker hos Vintagegitar i omlag fem år og vi kjenner godt til hans gjennomførte arbeidsmetoder. Når det kommer til å restaurere eldre instrumenter er Lars en håndverker vi varmt kan anbefale på grunn av den høye kvaliteten både vi og våre kundene krever.

Arne Kr. Hast

VintageGitar AS

Ronny Ytterhus
bottom of page